Gå direkt till innehåll
Sverige värd för internationell konferens om doping

Nyhet -

Sverige värd för internationell konferens om doping

I juni nästa år kommer Sverige stå som värdland när Antidoping Sverige tillsammans med flera andra aktörer inom antidopingarbetet arrangerar den återkommande International Conference on Doping and Public Health.

De nationella antidopingorganisationerna i Norden har ett långtgående samarbete om att arrangera internationella konferensen Doping and Public Health, doping ur ett folkhälsoperspektiv. Finland var värdland 2015, Norge 2017 och Danmark höll i den senaste konferensen som ägde rum 2019, innan pandemin försköt tidsplaneringen. Nu står äntligen Sverige på tur och konferensen kommer att hållas den 17-18 juni 2024 på Nordic Light Hotel i Stockholm City.

Konferensen är ett arrangemang i samarbete mellan Antidoping Sverige, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) och Stockholm förebygger Alkohol- och Drogproblem (STAD, 100% Ren Hårdträning).

I programmet, som är under konstruktion, kan vi förvänta oss att få lyssna på nationella och internationella föreläsare som presenterar det senaste inom fältet, aktuella arbeten och forskning. Det väntas bli två inspirerande dagar för ca 150 deltagare, som är tillresta både inom och utanför Sveriges gränser.

Mer information om innehåll och anmälan kommer under februari-mars nästa år.


Ämnen

Kontakter

Josefine Wennerhult

Josefine Wennerhult

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig 08-586 260 30