Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Press invitation: Internationell konferens om samhällsdoping och folkhälsa

Vi välkomnar medlemmar av pressen att närvara på "International Conference on Doping and Public Health" i Stockholm. Evenemanget, som samarrangeras av Antidoping Sverige, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, CAN och STAD, är av stor vikt för den framtida agendan för det förebyggande arbetet mot doping inom samhället.

Under konferensens två dagar kommer nationella och internationella experter inom antidopingområdet diskutera aktuella frågor och utmaningar kring bland annat samhällsdoping och dess påverkan på folkhälsan. Genom att delta fysiskt kommer ni ha möjlighet att ta del av föreläsningar, nätverka med nyckelpersoner inom området och få möjlighet till intervjuer.

Sammandrag från programmet:

  • Lagstiftning - doping i samhället
  • Prevalens - doping i samhället
  • Medicinska och sociala konsekvenser av doping
  • Vård och rådgivning
  • Preventionsarbete på gym
  • Polisens och tullens roll och arbete
  • Kosttillskott och SARMs

Konferensen hålls på engelska. För ackreditering till konferensen och ytterligare frågor är ni välkomna att kontakta pressansvarig Josefine Wennerhult.

Vi ser fram emot att välkomna er den 17 och/eller 18 juni på Nordic Light Hotel för denna betydelsefulla konferens.

Författaren genererade texten delvis med AI och har reviderat och redigerat innehållet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Antidoping Sverige är Sveriges nationella antidopingorganisation (NADO) och arbetar för en dopingfri idrott. Antidoping Sverige ägs av Antidopingstiftelsen.

Antidoping Sverige har till syfte att försvara idrottares självklara rätt att delta i en idrott fri från doping. De svenska dopingreglerna och antidopingarbetet styrs av de globala reglerna i Världsantidopingkoden.

Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av Riksidrottsförbundets stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna.

Kontakter

Josefine Wennerhult

Josefine Wennerhult

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig 08-586 260 30